Despre stilul Pin-Up si un shooting foto

Despre stilul pin-up, vintage, retro si un shooting foto

Daca ai nevoie de un boost de inspiratie, intra si citeste articolul nostru. Vei gasi poze tip pin-up realizate de fotograful Aurel Virlan.

Stilul “Pin Up” se poate referi la picturi, desene, ilustratii si poze. Acest termen a fost atestat in limba engleza, in anul 1941, insa practica a fost documentata pana mai tarziu, in anii ‘90. Afisele de tip pin up au fost produse in serie si au devenit populare incepand cu mijlocul secolului XX.

Acum, referindu-ne la modelul de tip pin up, putem spune ca este un model ale carui imagini devin un fel de cultura populara si sunt recunoscute ca atare. Fotografiile de tip pin-up sunt realizate astfel incat sa fie fixate pe un perete, aceasta reprezentand un tip de afisare informala. Aceste tipuri de poze servesc ca obiecte decorati-va, infrumusetand si dand un plus de viata incaperilor, birourilor.

Modelele ce apar in pozele de tip pin-up pot fi fotomodele fashion, fotomodele glamour sau actrite.
Intelegand puterea reclamei fotografice, in trecut, femeile si-au construit aceasta identitate pin-up pentru a se face vizibile. In general, vorbind de teatre sau filme, era o metoda pentru a se promova si a se lansa. Tot in stilul acestor poze erau realizate si cartile lor de vizita.

Desi Marilyn Monroe si Bettie Page sunt adesea citate ca fiind clasicul PinUp, au existat multe femei care au fost de asemenea considerate a fi emblematice.
Printre celebritatile care au fost considerate simboluri sexuale, una dintre cele mai populare fete din perioada interbelica a fost Betty Grable, al carei poster era omniprezent in dulapurile GI in timpul celui de-al doilea razboi mondial.

In anii ’20, doi dintre cele mai notabile dansatoare burlesque negre erau Josephine Baker si Lottie Graves.Putem vedea ca in zilele noastre look-ul vintage este din nou la moda. Acest fapt se regaseste in imbracaminte si incaltaminte, in coafura si machiaj, dar si in face-lift-urile auto.

Pin up

Pin-Up Girl este un mod vintage curajos de exprimare si de prezentare a vestimentatiei si a unor accesorii si se pare ca din ce in ce mai multe fete dau dovada de curaj abordand acest stil.Tocmai pentru a contura acest stil care a revenit in zilele noastre, Aurel Virlan, fotograf pasionat de pin-up a realizat un shooting la piscina cu niste fete lipsite de inhibitii, care au inteles intentiile sale.

„Am avut bucuria sa am niste fete fara inhibitii si care inteleg intentiile fotografului,” a declarat fotograful Aurel Virlan. Temele pe care acestea le abordeaza in fotografiile sale sunt orientate catre fashion, produse vestimentare si bineinteles, pin-up. Fotograful a marturisit ca are o admiratie speciala pentru fotografiile de tip portret si cele fashion.

Cum banuiati deja sau daca nu, va spunem noi: tehnica fotografica difera mult de la un fotograf la altul. La fel se intampla si cu editarile ulterioare. Fotografia este, pana la urma, o arta si un mod de exprimare. Ca si la pictori sau compozitori, este normal ca stilurile sa difere si fiecare fotograf sa aiba o viziune diferita.


Din acest motiv am vrut sa vedem si sa impartasim cu voi viziunea fotografului Virlan asupra modului pin-up, caci nu este un stil abordat atat de des pe cat ne-am fi asteptat in shootinguri.In zilele noastre, cel mai adesea intalnim fotografiile de tip pin-up in prezentarea unor accesorii si costume de baie. Cum puteti vedea in pozele de mai sus, costumele de baie, palariile si ochelarii de soare sunt in modele retro, vintage, intalnite adesea in fotografii vechi.

Pe langa aceste accesorii, putem observa ca si expresiile fetelor amintesc foarte mult de vechile fotografii. Fotograful Aurel Virlan considera ca: „Curajul pin-up ne castiga cate un zambet cu fiecare expresie indrazneata.Fotografiile au fost realizate de catre Aurel Virlan cu un Canon EOS 5D Mark III si Canon EF 70-200mm / 4L IS lens si pe post de back-up a avut o camera Olympus.”

Aurel Virlan

„I like to dance with photographs”
Fotograf liber profesionist
A castigat „Gold Medallion WPJA at Q4/2008”
Pasionat de arte
Ii plac tablourile
Ii plac filmele la cinema
http:// www.aurelvirlan.com